Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mögöttes szándék

abstand

abstand

Mi a gond a Kevin Spacey üggyel?

2018. december 28. - abstand

Sokan sok helyen nyilatkoztak már az ügy kapcsán. Ha van esetleg aki nem tudná hogy miről van szó, röviden annyi, hogy a metoo-hullám során egy fiatal, kevesek által ismert színész, név szerint Anthony Rapp állította, hogy 14 éves korában volt szexuális kapcsolata a Spacey-vel egy hollywoodi bulin. Nagy botrány, csinnadratta, és láss csodát, tárgyalás és bizonyíték nélkül Kevin Spacey karrierje derékba tört. No, nem mintha nagyon sajnálnám, mert miután többen is állították hogy abuzus áldozatai lettek melyeket a színész követett el, ráadásul kiskorúként, a színészi zsenialitás sem lehet mentség a tettekre.

Történt mindez tavaly november elején. Azóta egy év telt el, és idén karácsonykor Kevin Spacey saját YouTube csatornájára feltöltött egy videó, „LET ME BE FRANK!” címmel, melyben a House of Cardsban alakított Frank Underwood karakterébe bújva tesz állításokat, már amennyi értelme van az egésznek. Felhozza, nem mellesleg teljes joggal, hogy mégis miféle dolog már az hogy tárgyalás nélkül őt azonnal leírta az egész világ, bizonyítékok híján tették tönkre. Ez is igaz. Meg az is hogy meglett férfiként, kiskorúval szexuális kapcsolatot folytatni TILOS! Bármennyire is így vagy úgy működjön a nagy Hollywood.

Ez az írás sem azért jön létre hogy mosdassa Kevin Spacey-t vagy „minek ment oda"-mantrát intézzen Rapp kapcsán. Egy egészen más jellegű problémára hívnám fel a figyelmet.

A felelőségre. Mérhetetlenül felháborít hogy soha, senki nem tette még fel a kérdést, vagy ha igen, akkor nagyon obskurus módon és elkerülte a figyelmem, hogy mégis MI A FASZT KERES EGY 14 éves fiú egy hollywoodi drog- és szexpartyn. Hol voltak a szülei? Kik engedték be oda? És senki ne akarja beadni, hogy csak narancslevet fogyasztott a kis Anthony azon a bulin és csak kezet rázni volt ott a „nagyokkal".

Elmondom hogy szerintem hogyan szól a fáma. A huszadik század végén járunk, és a szexuális forradalomból csak a baszik mindenki mindenkivel (mindenkire) mentalitás maradt. Ennek már nincs érvénye, pláne nem spiritualitása. És ebben az érában találkozik a halott szellem Hollywood szokásjogával: aki szájába veszi a faszt, annak van útja a karrier felé. Anythony Rapp ebben a légkörben gyerekszínész. Szülei büszkék rá, de leginkább magura, mert a gyerekükben élik ki a soha be nem teljesült álmaikat. „Anthony! Jól figyelj! Ott lesznek a kedvenc színészeid. Beszélj velük tisztelettudóan, nyugodtan utánozd csak őket, egy kis tequilába meg  kokóba még senki nem halt bele. És tedd meg amit kérnek, bármi legyen is az. Szép csendben. Te is nagy színész akarsz lenni, nem?!” És Anthony Rapp úgy is tett. 14 éves fejjel, a „nagyfiúkkal” bulizott és kefélt, ahogy azt megkövetelte a saját és környezete karriervágya. Nem akarta, és hát nagy név sem lett belőle. Hogy miért comingout-olt a történetről, az már egyszerű. A metoo kampány jól indult, felszámolhatta volna Hollywood nemi erőszakra építő intézményeit. Ehelyett látjuk mi lett, erre nem is akarok kitérni.

Amit az imént leírtam, az szimbolikus. Nem csak Rapp szüleiről van itt szó. Minden, MINDEN felnőttről, aki jelen volt és van egy ilyen bulin felelős a kiskorúért. Nem versenyt kokózol a gyerekkel mikor azt látod hogy be akar illeszkedni, nem éled ki a gyerekedben a hamuvá holt álmaidat, nem szopatod le egy gyerek száját és nem baszod meg egy kiskorú seggét, akkor sem ha engedélyt ad rá, mert nem vagy egy kibaszott állat! És vádolok minden valaha élt és ebben a konkrét, vagy hasonló ügyben szemet hunyó felnőttet aki félrenéz vagy csak beenged egy kiskorút egy ilyen eseményre. És nem baszatod meg a seggedet, a szád, semmid azért hogy valamilyen karriert építs magadnak vagy másnak, mert ez akkor is ember alatti mikor 14 éves vagy! És gyűlölöm a személyes felelősség elhazudását ebben a helyzetben. Mert a nemi erőszak rossz. De ha jön felém egy pénisz ami belém akar hatolni, akkor is kitérek előle ha nagyon kell a karrier, mert az rossz nekem. Ha meg én is akarom, akkor nem jövök úgy elő hogy, „nem jött be az élet, meg lettem baszva.” 

Kevin Spacey egy mocskos erőszaktevő pedofil és ezer szaros kis videoblog Frank Underwood bőrében sem fogja ezt lemosni róla. Itt a valódi bűnösségre gondolok, nem a divattá vált boszorkányüldözésre.  Anthony Rapp szülei pedig és minden a „bulin” jelenlévő  egy bűnrészes szemét amiért részt vettek ebben és kiálltak a helyzet mellett. És a jellem teljes hiányára vall, hogy mikor nem jön be az amerikai álom, akkor kapára-kaszára kelnek.

Geci poszt-poszt-modern.

LGy

A bejegyzés trackback címe:

https://abstand.blog.hu/api/trackback/id/tr1114519830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása