Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mögöttes szándék

abstand

abstand

A hétfő reggel márciusi ifja

2019. április 01. - abstand

Mi az, amit pontosan tudunk? A szemben álló oldalak: a NER és annak holdudvara vs. mindenki más. Jelenleg ez a felállás. Tudjuk még, hogy érdemi vitára lenne szükség és nem véleménybuborékokra, de a párbeszédet a legtöbben kerülik a közéletben; ez jellemző mindkét oldalra. Inkább dívik egymás faszának a „körbeszopkodása” egy-egy műsorban, ahol csak olyanokkal beszélgetünk, akikkel egyet értünk (pl.: Sajtóklub, Saller, Szabadfogás, sokszor a Kötöttfogás, bár hozzájuk néha betérnek a kormánypárt sajtósai, stb.) Persze vannak, akik valódi vitára hívnak embereket és valódi vitákat folytatnak és olyanok is akik csak vágyják ezt és verik a nyálukat erre. Ez most nem tartozik ide, majd később.  

Nem is tudom pontosan már melyik eseménnyel kezdődött. Az első emlékem mely erről a tőről fakad az az mikor Fekete-Győr András egy kamerával és néhány barátjával besétált az Origo szerkesztőségbe megleckéztetni az újságírót aki róluk csúnyákat írt. Kezdetleges, de már látszanak a korszellem problémái: mikor kilép a kommentfelület a valóságba, már amennyire a jelen posztmodern színpadot lehet valóságnak hívni, és hallani a véleménybuborék démoni sivalkodását, ami minden emberséget mellőz, a „safe space”-ek mindenhol ott vannak (a Mi Hazánk Mozgalmon belül is). Azóta, bár úgy tűnhet, hogy hosszú utat tettünk meg, mégis inkább úgy pontos, hogy a G-nap előváladék-ősleveséből kecmereg ki egy ideje minden: az oldalak közötti sárdobálás, epehányás, párbeszéd vagy megsavanyodott tej. Lásd.: a Troll c. műsor az ECHO TV-n, Hont András és Bede Zsolt verekedése, Bede Zsolt (vadhajtások.hu) a Pesti Srácokban Polbeat c. műsorában leckézteti Gulyás Mártont és Huth Gergely tanúst egyedül emberi hozzáállást… nem a valóság én ez már, én mondom.

Véleményem szerint, ezen nyomvonalon történhetett a hétvégi szegedi esemény, ahol a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági tagozata, a Mi Hazánk Ifjai megzavart egy rendezvényt, ahol egy roma származású homoszexuális férfiről szóló dokumentumfilmet néztek az épp egybegyűltek. Erről rövid videofelvétel is készült, erre hivatkozik a Mi Hazánk Mozgalom is, ifjúsági tagozata is és az ellenzéki sajtó is, ezért erre fogok én is hivatkozni, lévén abból dolgozunk, ami van és amennyit a mozgalom megmutat ebben magáról, illetve az ehhez tartozó önmeghatározásukat.

A bevezető vezényszó után, megkezdődnek az események. A felvételen elhangzik, hogy a normalitás nevében történik az akció és mivel a homoszexualitás propagálása nem normális, a homoszexualitás sem normális és egyébként is ez egy pártrendezvény ezért azonnal fejezzék be, amit csinálnak. Ezután, ami a felvételen már nem látszik, hogy a Mi Hazánk Ifjainak jelenlévő tagjai megpróbálnak elmenni, de öt percig bezárva tartják őket a filmvetítésre egybegyűltek. Ez tűnik a tárgyilagos, objektív igazságnak, ezekkel a történtekkel nem lehet vitázni hiszen megtörténtek.

Hétfő délelőtt, Toroczkai László ellátogatott a szegedi Ifjakhoz és a tagozat egyik tagjával, sajtótájékoztatót tartottak. Feljöttek régi sérelmek Zagyva György Gyulával kapcsolatban, illetve hogy Dúró Dóra rendíthetetlenül járja magyar iskolákat hogy az állítólagos iskolákban zajló homoszexuális propagandának ellenpropagandát biztosítson. Ezek bagatell dolgok, mint úgy általában, ez nem érdemel szót, ha csak annyit nem, hogy ez nettó ostobaság. Viszont, ugyanebben a sajtótájékoztatóban elhangzik a kérdés, hogy miért gondolták, hogy pártrendezvényről van szó, mire a válasz annyi volt, hogy az Együtt-PM-es molinók a fal mellett ezt bizonyítják. Ez nem bizonyíték semmire. Továbbá a kérdésre, hogy miért nem lehetett a filmvetítést megvárni és utána vitát kezdeményezni a válasz az volt, hogy a jelenlévők erőszakkal léptek fel az Ifjakkal szemben, szóba sem álltak velük, csak bezárták őket, nem akartak beszélgetni. Ők csak egy „STOP HOMOSZEXUALITÁS PROPAGÁLÁSA” molinót akartak kifeszíteni. És hivatkozik Toroczkai és az Ifjú a videóra, hogy minden benne van.

Nos, ez így van, benne van. A videóban a Mi Hazánk Ifjai bevonulnak és szétszedik a projektort („kihúznak két kábelt”) körül állják, hogy véletlenül se lehessen folytatni, majd a saját molinójuk megpróbálják kifeszíteni, amit a jelenlévő idősebb személy összetép. Az Ifjú a videóban felszólítja a jelenlévőket, hogy fejezzék be az eseményt, amin éppen részt vesznek mert az pártesemény és egyébként se csinálják azt, hogy reklámozzák a homoszexualitást. Ismétlem: ez történt.

És ezek után, felháborodottan sérelmezi a Mi Hazánk Mozgalom, hogy nem élhetnek azzal jogukkal, hogy kimenjenek a teremből vagy hogy a molijukkal véleményt nyilvánítsanak. Ez a sérelem jogos. De Mi Hazánk Ifjainak sincs semmilyen jogalapja arra, hogy másokat gyülekezési szabadságában korlátozzon a saját hiedelmei, berögződései miatt, legyen az az esemény pártesemény vagy sem. A gyülekezési szabadság épp olyan elidegeníthetetlen alapvető emberi jog, mint a véleménynyilvánításhoz vagy a szabad szóláshoz tartozó.

Vagyis de, hiszen minden jogalapja megvan erre, hiszen a NER holdudvarából, mikor a FIDESZ-KDNP teljes mellszélességgel támogatja a Toroczkai László újonnan alakult pártját mind a médiában, mind anyagilag, akkor persze hogy megteremtődik minden jogalap az erőszakos fellépésre. Mert félreértés ne essék, erőszakos fellépésről van szó és arról, hogy a Mi Hazánk Ifjai nem, nem próbáltak meg vitát kezdeményezni. Ez hazugság. Önkényes akcióról volt szó.

Továbbá téves nácinak nevezni ezeket a pártokat, szervezeteket, hiszen legfeljebb csak szeretnének fasiszta nácik lenni, de már szerintem azt sem. Könnyebb sértetten hisztizni egy lenácizás miatt, mint valódi nácinak lenni. És hát ez szervezetten folyik jelenleg.  A „safe space”-politika a nemzeti radikalizmusban is tökéletesen működik. Az áldozati identitás 2006-ból még mindig pislákol, az más kérdés, hogy erre még mennyi nemzeti identitást lehet felépíteni, véleményem szerint semmit. Ide tartozik még hogy „Viktorjugendet” vizionálni is hülyeség lenne, hiszen valódi elvek azok nincsenek emögött, csak a tettvágy és a gyenge kapaszkodók az identitásokban, családmodellekkel érvelni azért gyenge és ostoba dolog, mert az nem tud túllépni az „anyád-tiedé” szintű párbeszéden ezen a ponton. A”Viktorjugend” kifejezés csak szimbolikája miatt találó: hiszen azok akik a NER alatt lerohasztott közbeszédbe szocializálódnak és esetleg egyet értenek a nemzeti radikális oldallal és buzog bennük a tettvágy, azokat ez jól leírja. De valódi nácizmusról szó sincs. (Sajnálom, G. Fodor Gábor, erre aztán várhatsz…).

Ez az egész egyáltalán nem a normalitásról vagy a homoszexuális - nem homoszexuális családokról szól. Jelen pillanatban nem csupán arról van szó hogy a két safe space, a „ballib” és a „jobber-populista” találkozásánál alakulnak ki ezek a vákuumok ahol mindenki a saját rögeszméit szajkózza. Az a meglátásom, hogy egyre több lesz ilyen eset. Az önbíráskodó civil kezdeményezések és akciók és itt visszakanyarodunk a Fekete-Győr-féle nyálveréshez, a Bede Zsolt ügyeihez. Valós akciók, de mind csak kommentmezőkből táplálkozik és valódi emberek ellen irányul. A FIDESZ jobboldaliságától jobbra van a Mi Hazánk Mozgalom. Ha a radikális FIDESZ szavazó radikalizmusa már nem fér bele a NER-be, akkor jön a Toroczkai László és Dúró Dóra „sosemvolt-náci” pártja és becsatornázza az elvadult véleménybuborékokban hömpölygő indulatokat. Ebből vagy helyeselve bólogató, véresszájú proli facebook-kommentek születnek (ezek a már említett videók alatt megérnek egy misét, ijesztő), vagy valaki tovább lép, bátorságot gyűjt és civil, ifjúsági aktivista lesz és cselekszik. Ez most a kezdet vége. Hamarosan vér fog folyni és nem fog tetszeni. És a NER lesz az első, aki kihátrál majd a Mi Hazánk Mozgalom mögül.

LGy

A bejegyzés trackback címe:

https://abstand.blog.hu/api/trackback/id/tr8214731731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása