Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

mögöttes szándék

abstand

abstand

Egy másik hétfő reggel

2019. január 15. - élnicsakkell

Kesernyésen édes kávé illat szállt tova a lépcsőházban hétfő reggel. Egy-egy ajtónál néha elmélázva kicsit, majd kopogtatva halkan: Jó reggelt. Öblösen terítette be az előszobát, a konyhát, s kacéran becsusszant a hálószobák ajtaja alatt is. Mint régi jóbarát ártatlan tréfája úszott fel a hetedhét alvó polgárság szőrös orrába, hogy egy újabb tevékeny napra hívja őket.

“Csak szaporán, csak szaporán!” - kúszott fel a derék legények gerincén a tenniakarás, s az örömittas ünnep, hogy ma is életben talált a hajnal, egészen a telefonig vezette a kezeket. A csipával teli körömágyak lassan, kecses mozdulatokkal oldották fel a billenytűzárat és a Facebook felé igyekeztek. Ahogy az endorfin termelődni kezdett lágy bizsergés járta át az agyat, s belesüppedve a hírfolyamba elkezdődött a lecsorgás a magyar közélet puha, meleg valóságába.

  1. Bayer Zsolt egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak nevezte Nagy Blankát, a 18 éves diáktüntetőt, aki pár hete hasonló stílusba küldte el a kormányát a kurva anyjába. Helyes, keresztény értékeink mellett ki kell állnunk, még ha az ellenfél egy gyerek is.
  2. Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója arról, hogyan is csináltak Sorosból tökéletes ellenséget - Mint szagtalan fing, csattan el a hír, s a maga után hagyott kellemetlen érzés a hírfolyam továbbgörgetésével orvosolandó.
  3. Nemzeti lábakra állítják az egyetemet, az intézménynek a fejlesztésekben úgyis csak a kormány volt eddig szolgálatára, de a városvezetés leváltásával ez is változhat, nyilatkozta az egyetem rektorhelyettese - Mindeközben flörtölő mosolyt vet a poros sarokban megbúvó jurtasapka, mintha tudná, hogy eljött az ideje, ám a lázas kéjelgést egy kérdés töri meg: Vajon a Starbucksban rátudják írni a nevemet a pohárra rovásírással?

A telefon frissít, s a felemelő hír sírhelyévé válik az emlékezet, elmúlt hát, s csak a remény maradt, hogy a gyakorlat, mint fejfa emlékezik majd meg róla. “Gyerünk, gyerünk, új kalandra!”- szól a hang, s a böngészésbe belemelegedett ujjak újra táncra kelnek.

  1. Szél Bernadett és Hadházy Ákos újra az MTVA-ben éjszakázott. A félelemkeltéssel járó közéleti performansz végén kiderült, a magyar médiahelyzet a közmédiára vonatkozóan kiegyensúlyozott, de még mindig jelentős a baloldali túlsúly.
  2. Kiegészítés az egyetemmel kapcsolatos hírhez: Az intézmény hallgatói és dolgozói sérelmezték a rektorhelyettes kijelentéseit, továbbá az éjszaka folyamán a Momentum helyi szervezetének elnöke kérelmet helyezett ki a központi épület ajtajára, melyben a kréta és a wc papír hiányának apropóján teszi nevetségessé a vezetőt - Vajon Kunhalmi Ágnes a saját fejével verte az ajtóba a szöget? Vajon a Momentum vezetője indulás előtt bekente magát egy kis Gyúrcsánnyal, hogy ha már ő nem tud jelen lenni, azért a kormánnyal való összefogást sérelmező és az intézményi autonomiát megőrizni kívánó hallgatók és dolgozók az ellenzék minden pórusából egyenlő arányban kapják az áldomást?

Nincs több kérdés, hiszen nincsenek is válaszok. Az asztal sarkán pihenő vekker már évek óta nem jár. Megállt az idő. A huszadik század végére pergett le az emberi történelem stáblistája, s napjaink csak a kimaradt jelenetekből összevágott unalomig ismételt bakiparádék sorozata. A megnyugvástól mosolyra hajlik a száj, és a gondolat, hogy ma sem kell tenni semmit, idegvégződésről idegvégződésre vándorolva tölti meg a testet. Meghaltunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://abstand.blog.hu/api/trackback/id/tr9014565478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása